Λασίθι
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Λασίθι Άγιος Νικόλαος Ξενοδοχεία, Ελούντα, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Εστιατόρια, Χάρτης Λασιθίου Κρήτης

 
     
   
 
         
Χάρτης Νομού Λασιθίου  
 Νομός Λασιθίου
 Νομός Λασιθίου
 
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΚΡΗΤΗ

Το Λασίθι είναι ο τέταρτος νομός της Κρήτης, και βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, καλύπτοντας μια έκταση 1.818 τ.χλμ. Είναι γεμάτος μεγάλες αμμουδιές, μικρά νησάκια σκορπισμένα στα γαλάζια νερά και πράσινες πεδιάδες με χωριουδάκια και ζεστά χρώματα.

Πρωτεύουσα του νομού είναι ο Αγιος Νικόλαος, ένα γραφικό λιμάνι, χτισμένο πάνω στον κόλπο Μιραμπέλου. Αυτό το τουριστικό κέντρο συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θα βρει ο επισκέπτης στο νομό. Η υπέροχη ατμόσφαιρα του λιμανιού, με τις ψαρόβαρκες και τα παραδοσιακά καφενεία, ο ανεπτυγμένος τουρισμός, οι φιλόξενοι κάτοικοι και ο ζωηρός καθημερινός ρυθμός είναι όλα ενδείξεις του πολύμορφου χαρακτήρα αυτού του ξεχωριστού τόπου.

Μια άλλη σπουδαία πόλη του νομού είναι η Ιεράπετρα. Ατενίζοντας μεγαλειωδώς το Λιβυκό Πέλαγος, η Ιεράπετρα είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, ένα σημαντικό λιμάνι με το μαγευτικό φρούριο και τη μεγάλη παραλία. Αλλες αναπτυγμένες πόλεις είναι το λιμάνι της Σητείας στο ανατολικό κομμάτι και η κοσμοπολίτικη Ελούντα. Πολλά χωριά του νομού παρουσιάζουν μια ξεχωριστή ομορφιά, όπως το όμορφο οροπέδιο του Λασιθίου, με τους εκατοντάδες ανεμόμυλους, τη φημισμένη περιοχή Βάι, με το πυκνό δάσος από 5.000 φοινικόδεντρα και η Νεάπολη, που βρίσκεται σε μια καταπράσινη πεδιάδα, από ελιές και αμπελώνες.

Ο νομός Λασιθίου βαστά ένα σημαντικό κομμάτι της κρητικής ιστορίας. Είναι ένα μέρος με πολλά αξιόλογα βενετικά και τούρκικα μνημεία και με σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους. Οι πιο γνωστοί είναι στις πόλεις Λατώ, Γούρνια, Ιτανος, Μόχλος, Μύρτος και Ζάκρος και περιλαμβάνουν ερείπια από μινωικούς και μεταμινωικούς οικισμούς και ανάκτορα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε πολλά εξαιρετικά κτίρια της βενετικής περιόδου, τούρκικα τζαμιά και βυζαντινές εκκλησίες σε διάφορα λιμάνια και χωριά του νομού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νομό Λασιθίου θα διαπιστώσετε ότι η ζωή κρατά το δικό της ξεχωριστό ρυθμό, οι παραδόσεις διατηρούνται προσεκτικά και οι άνθρωποι πάντα απολαμβάνουν το πιο πολύτιμο αγαθό τους, το υπέροχο τοπίο του νομού. Κάτω από το ζεστό ήλιο, τα χρώματα του χρυσού από τις παραλίες των νησιών Σπιναλόγκα και Χρυσής Ακτής, του πράσινου από τους αμπελώνες των μικρών κοιλάδων και του μπλε από τα βαθιά νερά της θάλασσας συνεχίζουν να εμπνέουν τις παραδόσεις και τις τέχνες των ντόπιων.