Ρέθυμνο
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Κρήτη Ρέθυμνο - Ξενοδοχεία, Ρέθυμνο Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Χάρτης Ρεθύμνου Κρήτης

 
     
   
 
         
Χάρτης Νομού Ρεθύμνου  
 Νομός Ρεθύμνου
 
   

united-hellas.com links image of arrow
 
     
 
ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΚΡΗΤΗ

Δεύτερος νομός από αριστερά στο νησί της Κρήτης είναι ο νομός του Ρεθύμνου, μια ορεινή περιοχή με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Η πρωτεύουσα του νομού, το λιμάνι του Ρεθύμνου, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης.

Είναι φημισμένο για τη ξεχωριστή ομορφιά του, αποτέλεσμα των πολλών πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Το Ρέθυμνο ήταν κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών, με ιδιαίτερη πολιτισμική άνθιση στον 16ο και 17ο αιώνα.

Στα διάφορα μουσεία, έχουν διατηρηθεί πολλά σύμβολα της μακριάς ιστορίας, από εποχές που φτάνουν μέχρι την Νεολιθική εποχή, περνάνε από τη Μινωική περίοδο, τα Βυζαντινά χρόνια και τέλος τις Βενετικές και Τουρκικές καταλήψεις.

Ο υπόλοιπος νομός έχει επίσης κρατήσει την παράδοση και τον πολιτισμό του. Από τα ψηλά βουνά μέχρι τις υπέροχες παραλίες μπορούμε να δούμε σκορπισμένα σε όλο τον νομό, μοναστήρια, εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους, βενετικά φρούρια και τούρκικα μνημεία και φυσικά τον αληθινό θησαυρό του Ρεθύμνου, τους ανθρώπους του. Μέσα σε μικρά χωριά, διατηρούν ακόμα το φιλόξενο πνεύμα τους και τα περήφανα, ειλικρινή αισθήματά τους. Κουβαλώντας μαζί τους μια θαυμάσια κληρονομιά, συνεχίζουν να ζουν ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, με τις γιορτές, τη μουσική, την τέχνη και τα έθιμά τους.

Πολλές είναι οι μικρότερες πόλεις και τα χωριά στο νομό του Ρεθύμνου όπως τον Πάνορμο τα Ανώγεια, την Αργυρούπολη, τις Μαργαρίτες, το Μπαλί, το Γεράνι, τον Αγ. Πάυλο, τον Πλακιά και την Αγία Γαλήνη όπου μπορείτε να συναντήσετε τους ντόπιους, να θαυμάσετε ιστορικά μνημεία και να μάθετε την ιστορία του σημαντικού αυτού κομματιού της Κρήτης.