Αργοσαρωνικός
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

Αργοσαρωνικός | Νησιά Αργοσαρωνικού Χάρτης, Διαμονή, Τουρισμός, Διακοπές, Ξενοδοχεία Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες

 
     
   
 
         
Χάρτης, Αργοσαρωνικός, Ελλάδα  
Αργοσαρωνικός, Ελλάδα
Αργοσαρωνικός, Ελλάδα
  Επιλέξτε νησί image of arrow
   
   
 
     
 
Μεταξύ των υπέροχων νησιώτικων συμπλεγμάτων που απλώνονται στις ελληνικές θάλασσες και στολίζουν τη χώρα με εκθαμβωτικό τρόπο, το μικρό αλλά όμορφο σύμπλεγμα των νησιών του Σαρωνικού Κόλπου κυριαρχεί κυρίως χάρη στο γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα και για το λόγο αυτό θεωρείται ως το ιδανικό θέρετρο για πολυήμερες διακοπές ή ακόμη και για μια ολιγοήμερη εκδρομή.

Το σύμπλεγμα των νησιών του Σαρωνικού Κόλπου, το οποίο βρίσκεται μεταξύ του νομού της Αττικής και των ανατολικών παραλίων της Πελοποννήσου, αποτελείται από τα ακόλουθα υπέροχα νησιά: Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρος, Σαλαμίνα, Σπέτσες και Υδρα.

Τα νησιά του Σαρωνικού έχουν μια σημαντική ιστορία και μια ενδιαφέρουσα παράδοση πολλών αιώνων, καθώς έχουν κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή, κατά την οποία αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα.

Η ακμή τους συνεχίστηκε και κατά τα ακόλουθα χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα του εμπορίου και της ναυτιλίας, αλλά στη συνέχεια διακόπηκε. Οι Μακεδόνες αλλά και οι Ρωμαίοι κατάκτησαν τα νησιά του Σαρωνικού, ενώ κατά τη Βυζαντινή περίοδο δέχονταν συνεχώς πειρατικές επιθέσεις. Παρόλα αυτά, η συνεισφορά τους στην Ελληνική επανάσταση του 1821 είχε εξέχουσα σημασία.

Το κατάφυτο Αγκίστρι με τις κρυστάλλινες παραλίες, η πολυσύχναστη Αίγινα με τους γραφικούς οικισμούς, τα διάσημα για τα θεραπευτικά τους λουτρά Μέθανα, ο ιδιαίτερα αριστοκρατικός Πόρος με τη μοναδική φυσική ομορφιά και την καλή τουριστική υποδομή, η ιστορική Σαλαμίνα που σφύζει από εντυπωσιακά τοπία, οι απαράμιλλες Σπέτσες μα τα όμορφα μόνιππα και τέλος η κοσμοπολίτικη Υδρα, η οποία έχει ανακηρυχτεί διατηρητέα, συνθέτουν την ακαταμάχητα γοητευτική εικόνα του συμπλέγματος των νησιών του Σαρωνικού Κόλπου.

Αίγινα , Αργοσαρωνικός Ύδρα , Αργοσαρωνικός Σπέτσες, Αργοσαρωνικός
Αίγινα Ύδρα Σπέτσες