Κασσάνδρα
    Αγγλικά / English
 
     
     
 

Χαλκιδική Κασσάνδρα - Τουριστικός Οδηγός, Πληροφορίες, Νυχτερινή Ζωή, Διασκέδαση, Αξιοθέατα, Τοπικές Εκδηλώσεις

 
     
   
 
   
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κασσάνδρα ΧαλκιδικήΚάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες επιλέγουν την Κασσάνδρα για τις διακοπές τους. Η επιλογή τους βραβεύεται με εντυπωσιακά αξιοθέατα, έντονη νυχτερινή ζωή και εκπληκτικές παραλίες, ιδανικές για ηλιοθεραπεία, κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Τα πυκνά, καταπράσινα δάση προσφέρονται για ευχάριστες βόλτες στη φύση, ενώ στα γραφικά χωριά επιδεικνύεται η παράδοση και η ομορφιά της χερσονήσου.

Αξιοθέατα στην Κασσάνδρα
Η χερσόνησος της Κασσάνδρας διαθέτει πολλά σπουδαία αξιοθέατα. Τα περισσότερα χωριά έχουν αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, καθώς και υπέροχα φυσικά αξιοθέατα.

Ξεκινήστε την περιήγησή σας από τη Νέα Ποτείδαια, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τη Διώρυγα της Ποτείδαιας και τα ερείπια του Κάστρου. Μετά θα συναντήσετε τη Νέα Φώκαια όπου βρίσκεται η Εκκλησία και ο Πύργος του Απόστολου Παύλου, καθώς και το Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Άφυτος, στη οποία μπορείτε να δείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αφυτίου, τ' Αρχαία Λατομεία, τις Πηγές της Βρυσίτσας και της Μουδουνού, το Λαογραφικό Μουσείο και μερικές πολύ γραφικές εκκλησίες. Νότια της Αφύτου βρίσκεταιτο χωριό Καλλιθέα, με το Ιερό του Άμμωνα Δία και την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Αξιόλογα είναι επίσης ο ανεμόμυλος, το Λαογραφικό Μουσείο και ο Μητροπολιτικός Ναός της Γέννησης της Θεοτόκου στην Κασσάνδρεια, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Καλλιθέα.

Στο Πολύχρονο έχετε τη δυνατότητα να κάνετε βόλτα στη μικρή λίμνη όπου είναι και ο βιότοπος της χελώνας Testudinata , ενώ στο Πευκοχώρι σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το φυσικό αξιοθέατο "Γλαρόκαβος" και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.

Στη δυτική ακτή της Κασσάνδρας θα συναντήσετε την Αγία Παρασκευή, όπου μπορείτε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στις ιαματικές πηγές της. Η Καλάνδρα είναι γνωστή για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Μενδής και την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες της. Στη συνέχεια επισκεφθείτε το Ιερό του Ποσειδώνα και το φάρο στο Ποσείδι. Στη Σάνη, σας συμβουλεύουμε να πάτε στο Βυζαντινό Πύργο του Σταυρονικήτα.

Νυχτερινή Ζωή στην Κασσάνδρα
Οι περισσότεροι οικισμοί της Κασσάνδρας διαθέτουν χώρους διασκέδασης κι εστίασης. Μπορείτε να επιλέξετε από μεγάλη ποικιλία καφετεριών, μπαρ, κλαμπ, εστιατορίων και ταβερνών στην Άφυτο, το Χανιώτη, τη Νέα Ποτείδαια, το Ποσείδι, το Πευκοχώρι, τη Φούρκα, το Πολύχρονο, την Κρυοπηγή κ.α.

Τοπικές Εκδηλώσεις στην Κασσάνδρα
Στην Κασσάνδρα διεξάγονται πολλά ενδιαφέροντα πολιτιστικά φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Φεστιβάλ της Αφύτου συμπεριλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Το Φεστιβάλ της Κασσάνδρας, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Σίβηρη στο αμφιθέατρο του χωριού, παρουσιάζει παραστάσεις καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο.

Στις 15 Αυγούστου, την ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου, λαμβάνουν χώρα εορτασμοί σε πολλές εκκλησίες της Κασσάνδρας, όπως στην Άφυτο, την Καλάνδρα, την Κρυοπηγή, το Παλιούρι κ.α. Πολλά χωριά γιορτάζουν την ημέρα της ονομαστικής εορτής των Αγίων τους. Μερικές από τις σημαντικότερες εορτές είναι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 29 και 30 Ιουνίου στη Νέα Φώκαια, της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου στη Φούρκα, της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου στο ομώνυμο χωριό και του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου στην Καλλιθέα.

Σπορ και Δραστηριότητες στην Κασσάνδρα
Εκτός από το κολύμπι στις παραλίες της Κασσάνδρας, μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος σε θαλάσσια σπορ, αφού οι περισσότερες παραλίες διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Οι δασώδεις περιοχές της χερσονήσου προσφέρονται για πεζοπορία, ενώ τα γραφικά χωριά είναι ιδανικά για ανέμελες απογευματινές βόλτες. Αξίζει επίσης να εξερευνήσετε τους βιότοπους στη Νέα Φώκαια και το Πολύχρονο.