Κασσάνδρα
    Αγγλικά / English
 
     
     
 

Κασσάνδρα Χαλκιδική Παραλίες Κασσάνδρας - Παραλία Αφυτος, Κρυοπηγή, Νέα Μουδανιά, Πευκοχώρι, Ποσείδι, Σάνη

 
     
   
 
   
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣΗ χερσόνησος της Κασσάνδρας φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες της. Οι περισσότερες είναι πλήρως οργανωμένες και διαθέτουν τουριστικές εγκαταστάσεις. Εκτός από καθαρή και απαλή άμμο, πολλές έχουν καταπράσινα αιωνόβια δέντρα που προσφέρουν σκιά, άρωμα και ομορφιά.

Λίγο πριν την είσοδό σας στην Κασσάνδρα, θα βρείτε την μεγάλη, αμμώδη παραλία των Νέων Μουδανιών, η οποία έχει ποικιλία εγκαταστάσεων θαλάσσιων σπορ και beach bar . Απέναντι, από την πλευρά της εξόδου της Κασσάνδρας βρίσκεται η εκτεταμένη αμμώδης παραλία του Αγίου Μάμα.

Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε στην Κασσάνδρα είναι της Νέας Ποτείδαιας, με γαλαζοπράσινα νερά. Ταξιδεύοντας κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της χερσονήσου βρίσκεται η αμμουδιά της Νέας Φωκαίας, καθώς και η υπέροχη, οργανωμένη κατάφυτη παραλία της Αφύτου, με όμορφη άμμο και τιρκουάζ νερά.

Νότια της Αφύτου βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός της Καλλιθέας - με τις θαυμάσιες παραλίες του - και η παραλία της Κρυοπηγής (ή αλλιώς Παραλία Πηγαδάκια), η οποία είναι γνωστή για την έντονη βλάστηση και τη λευκή άμμο της. Προς τη νοτιοανατολική ακτή της Κασσάνδρας υπάρχει η αμμουδιά του Πολύχρονου, η καταπράσινη αμμώδης παραλία του Χανιώτη και η μαγευτική παραλία του Πευκοχωρίου με γαλαζοπράσινη θάλασσα. Στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου θα βρείτε τις ακόλουθες όμορφες παραλίες: Χρυσή Άμμο, Αλωνάκι, Ξυνά, Αυλάκι και Άγιο Γεώργιο.

Κατά μήκος της νοτιοδυτικής πλευράς της χερσονήσου θα συναντήσετε τις ιαματικές πηγές της Αγίας Παρασκευής, την πλατιά αμμώδη παραλία της Νέας Σκιώνης και την παραλία Μόλα Καλύβα με βότσαλο και άμμο. Ανεβαίνοντας βόρεια στη δυτική ακτή θα συναντήσετε την πανέμορφη παραλία του Ποσειδίου, με άμμο, βότσαλο και καθαρή, γαλανή θάλασσα, καθώς επίσης της παραλία της Φούρκας με ψιλή άμμο και φόντο τους κατάφυτους λόφους. Στη βορειοδυτική πλευρά της χερσονήσου βρίσκονται δυο θαυμάσιες παραλίες: της Σιβήρης και της καταπράσινης Σάνης, οι οποίες διαθέτουν άμμο και τιρκουάζ νερά.