Σιθωνία
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

Χαλκιδική Σιθωνία Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Πληροφορίες, Διακοπές, Χάρτης Σιθωνίας

 
     
   
 
     

Χάρτης Σιθωνίας, Χαλκιδική

 
 Σιθωνία, Χαλκιδική

  Σιθωνία, Χαλκιδική

 
   
   
 
     
 

Η χερσόνησος της Σιθωνίας στη Χαλκιδική βρίσκεται ανάμεσα στις χερσονήσους της Κασσάνδρας και του Αγίου Όρους. Αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών για γαλήνιες και ξεκούραστες διακοπές, χαλάρωση σε χρυσές αμμουδιές κι εξερεύνηση σε μαγευτικών τοπίων.

Κατά μήκος της υπέροχης ακτής, αλλά και στους καταπράσινους λόφους της χερσονήσου βρίσκονται πολλά γραφικά χωριά, οι κάτοικοι των οποίων προσφέρουν γνήσια φιλοξενία και άνετη διαμονή σ' εξαιρετικά ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες.

Η Σιθωνία φημίζεται για τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της, τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, η οποία έχει παραμείνει αναλλοίωτη από τη σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη. Διαθέτει όμως πολύ καλή τουριστική υποδομή, με χώρους νυχτερινής διασκέδασης (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και κλαμπ), καταστήματα, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων κ.α.

Σε κάθε στροφή θα βρείτε όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, μικρούς απόμερους ορμίσκους με μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και πυκνά πευκόφυτα δάση. Μπορείτε να κάνετε βόλτες σε παραδοσιακά χωριά και να επισκεφθείτε μερικά εντυπωσιακά ιστορικά αξιοθέατα που φανερώνουν την ιστορική σπουδαιότητα της περιοχής ανά τους αιώνες.