Ρέθυμνο
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Κρήτη Ρέθυμνο - Ιστορικά Μνημεία, Αρχαιολογικοί Χώροι, Αξιοθέατα, Σπήλαια, Κάστρα, Εκκλησίες Ρεθύμνου Κρήτης

 
  ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το ΡΕΘΥΜΝΟ  
   
 
     
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Νομός Ρεθύμνου Οι αρχαιολογικοί χώροι του νομού είναι: οι αρχαίες πόλεις Ελεύθερνα, Σύβριτος, Αξός, Λάππα, Μοναστηράκι και το νεκροταφείο Αρμένων.

Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε πολλά βενετικά και τούρκικα μνημεία όπως το Φρούριο Μονοπάρι, ένα βενετικό κάστρο, το μέγαρο Κλόντιο Χρωμοναστηρίου, ένα εντυπωσιακό βενετικό κτίριο, το Φρούριο Καστρί, άλλο ένα βενετικό κάστρο, το μέγαρο Μούντρους, τους τούρκικους πύργους Μαρουλά και το Θύρωμα Αμνάτου, με την επιγραφή «αρχή σοφίας φόβος Κυρίου».

Υπάρχουν επίσης πολλά μοναστήρια και εκκλησίες σε όλο το νομό, όπως η μονή Αρκαδίου, γνωστή για τη θυσία των υπερασπιστών της το 1866 και οι μονές Πρεβέλη, Αρσανίου, Μπαλί και Αγίας Ειρήνης.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Ο νομός Ρεθύμνου έχει αναπτύξει μέσα από τις παραδόσεις και την ιστορία των ανθρώπων του τη φήμη ενός τόπου των Τεχνών και των Γραμμάτων. Κρητικές παραδόσεις έχουν ακολουθηθεί, δημιουργώντας και διατηρώντας τέχνες όπως αγγειοπλαστική, λιθοξοΐα, υφαντική, ξυλογλυπτική, ζωγραφική και σε μερικά χωριά καλαθοπλεκτική.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ
Νομός ΡεθύμνουΔιασχίζοντας το Ρέθυμνο, γίνεται φανερό ότι αυτός είναι ένας τόπος γεμάτος παραδεισένιες εικόνες. Οι κυρίως ορεινές περιοχές έχουν δημιουργήσει πολλά εντυπωσιακά φαράγγια, όπως το φαράγγι Πρεβέλη, τα Κουρταλιώτικο και Κοτσυφού φαράγγια, το Πρασσανό και το Φαράγγι Πατσού.

Το Ρέθυμνο έχει επίσης πολλά σπήλαια, εντυπωσιακά αλλά και αρκετά επικίνδυνα. Τα πιο σημαντικά είναι το Σπήλαιο Σεντόνη Ζωνιανών, με 14 θαλάμους, το Σπήλαιο Μελιδονίου, το Σπήλαιο Φανταξοσπηλιάρα Πρίνου και το Ιδαίο Αντρο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο Δίας.

Αν επιθυμείτε ένα υπέροχο μέρος για κολύμπι τότε επισκεφθείτε τις παραλίες Ροδακίνου Κόρακας και Ακουμίων Τριόπετρα. Για τους λάτρεις της φύσης και για όσους θα ήθελαν να προσθέσουν λίγη περιπέτεια στις διακοπές τους, υπάρχουν πολλές εκδρομές και περιηγήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού, όπου μπορείτε να πάτε για ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία, wind surfing και θαλάσσιο σκι.