Μαγνησία
  English Language
 
     
     
 

Μαγνησία | Ξενοδοχεία (Βόλος, Πήλιο) Ξενοδοχείο, Τουριστικές Πληροφορίες, Διακοπές, Χάρτης Μαγνησίας

 
     
   
 
         
Χάρτης Μαγνησίας, Θεσσαλία  
 Μαγνησία, Θεσσαλία
 Μαγνησία, Θεσσαλία
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 

Νομός Μαγνησίας

Ανάμεσα στο υπέροχο ελληνικό τοπίο, μεταξύ των πολυάριθμων όμορφων νομών, ο γνωστός νομός Μαγνησίας ξεχωρίζει λόγω του ότι θεωρείται μία πολυσύχναστη τουριστική περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, μιας και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις θερινές και τις χειμερινές σας διακοπές. Η ορεινή και παράκτια φυσική ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με τα αρκετά αρχαιολογικά αξιοθέατα που είναι διασκορπισμένα ολόγυρα συνθέτουν μια ακαταμάχητη εικόνα, καθιστώντας τη Μαγνησία μια ενδιαφέρουσα περιοχή.

Ο νομός Μαγνησίας, που ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας, βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της ευρύτερης περιοχής. Επιπροσθέτως, συνορεύει βόρεια και δυτικά με το νομό Λάρισας και νοτιοανατολικά με το νομό Φθιώτιδας, ενώ στην ανατολική πλευρά υπάρχει το Αιγαίο Πέλαγος και στη νότια πλευρά ο Παγασητικός κόλπος. Επίσης, ο νομός Μαγνησίας έχει περίπου 198.500 κατοίκους.

Ο νεόκτιστος Βόλος, η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, είναι μια κοσμική πόλη, ένα εμπορικό λιμάνι, μια βιομηχανική περιοχή και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, ενώ την ίδια στιγμή αποπνέει μια αίσθηση γραφικότητας. Ακόμη, ο Αλμυρός, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαγνησίας, θεωρείται επίσης ένα σημαντικό κέντρο του νομού.

Οι Μηλιές, τα Χάνια, η Αργαλαστή, το Βελεστίνο, η Ζαγορά, η Μακρυνίτσα, η Πορταριά, η Τσαγκαράδα, το Χορευτό, ο Αφισσος, η Βυζίτσα αποτελούν κάποια από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Μαγνησίας, κάποια ακροβολισμένα σε ένα βουνό, κάποια χτισμένα στους πρόποδες κάποιου λόφου και κάποια εγκατεστημένα κατά μήκος μιας παραλίας. Μαγεμένοι από την εντυπωσιακή ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και από τις υπέροχες ανθρώπινες δημιουργίες, οι απέραντες παραλίες, οι εύφορες κοιλάδες και τα επιβλητικά βουνά, καθώς και τα πέτρινα αρχοντικά, οι μικρές πλατείες και τα ανηφορικά δρομάκια, θα σας κατακτήσουν αμέσως.

Στα παραθαλάσσια χωριά του νομού θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κολύμπι, ηλιοθεραπεία και πολλά θαλάσσια αθλήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στα ορεινά χωριά και στο βουνό Πήλιο θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με πεζοπορία, ανάβαση, σκι καθώς και άλλα αθλήματα και παιχνίδια.

Συνδυάζοντας το ορεινό και το παραθαλάσσιο στοιχείο, ο νομός Μαγνησίας, μια περιοχή έντονων αντιθέσεων, θεωρείται ως μία από τις πιο γραφικές και ενδιαφέρουσες περιοχές, ιδανική για να περάσετε τις θερινές αλλά και τις χειμερινές διακοπές σας.