Λάρισα
  English Language
 
     
     
 

Ξενοδοχεία Λάρισα Ξενοδοχείο, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Τουριστικές Πληροφορίες, Διακοπές, Χάρτης Λάρισας

 
     
   
 
         
Χάρτης Λάρισας, Θεσσαλία  
 Λάρισα, Θεσσαλία
 Λάρισα, Θεσσαλία
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 

Νομός Λάρισας

Η Λάρισα, μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, σφύζει με δασωμένα βουνά, έχει μια μεγάλη εύφορη πεδιάδα που διασχίζεται από τον ποταμό Πηνειό και είναι επίσης γεμάτη με πολλές παραλίες. Ο νομός Λάρισας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους απολαμβάνουν τις περιπλανήσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο νομός Λάρισας ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας - είναι ο μεγαλύτερος - και συνορεύει βόρεια με την Πιερία και την Κοζάνη, δυτικά με τα Γρεβενά, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, νότια με τη Φθιώτιδα και τη Μαγνησία και βρέχεται από το αιγαίο πέλαγος στα ανατολικά. Ο νομός Λάρισας έχει περίπου 270.600 κατοίκους.

Η πόλη της Λάρισας, που είναι και η πρωτεύουσα του νομού, είναι απλωμένη στον απέραντο κάμπο, ο οποίος διασχίζεται από τον Πηνειό ποταμό. Η Λάρισα είναι μια μοντέρνα, κοσμοπολίτικη πόλη με ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Η ακρόπολη, τα αρχαία θέατρα, το μνημείο - μουσείο του Ιπποκράτη, το πάρκο του Αλκαζάρ, τα παραδοσιακά σπίτια στα Ταμπάκικα και το φρούριο, το αρχαιολογικό μουσείο, η πινακοθήκη και το λαογραφικό - ιστορικό μουσείο, αξίζουν σίγουρα να τα επισκεφθείτε.

Περιπλανώμενοι στο νομό Λάρισας θα συναντήσετε πολλούς όμορφους και ενδιαφέροντες οικισμούς. Η κωμόπολη Αγιά, χτισμένη στις πλαγιές της Οσσας, το τουριστικό θέρετρο Αγιόκαμπος με την εκτεταμένη αμμουδιά, το ιστορικό χωριό Αμπελάκια, χτισμένο στα στενά των Τεμπών, αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Τεμπών, που αποτελεί μια από τις πιο γραφικές τοποθεσίες του κόσμου, θα σας συναρπάσουν. Επιπλέον, το τουριστικό κέντρο Φάρσαλα, το παραδοσιακό κεφαλοχώρι Τσαριτσάνη, το παραθαλάσσιο θέρετρο Στόμιο, η πνευματική πόλη Ελασσόνα και ο Τύρναβος, η όμορφη πόλη με τα διατηρητέα κτίρια, αξίζουν να τα επισκεφθείτε.

Σε όλο το νομό της Λάρισας θα θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης και την κληρονομιά της ιστορίας.