Σιθωνία
    Αγγλικά / English
 
     
     
 

Χαλκιδική Σιθωνία Παραλίες Σιθωνίας - Παραλία Καλαμίτσι, Νέος Μαρμαράς, Καβουρότρυπες, Νικήτη, Σάρτη

 
     
   
 
   

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣΗ χερσόνησος της Σιθωνίας είναι ο ιδανικός προορισμός γι' αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν σε μαγευτικές παραλίες, απολαμβάνοντας τον ήλιο και κολυμπώντας σε ζεστά κρυστάλλινα νερά.

Στην είσοδο της χερσονήσου, στη δυτική ακτή, θα συναντήσετε τις παραλίες Κορτέσσα, Λαγκαδά και τις όμορφες παραλίες της Νικήτης, οι οποίες απλώνονται στους πρόποδες ενός κατάφυτου λόφου. Μετά τη Νικήτη, υπάρχει μια μεγάλη αμμουδιά, η οποία σχηματίζει ορμίσκους, δημιουργώντας μικρότερες παραλίες με τιρκουάζ νερά, όπως οι εκπληκτικές παραλίες Καστρί, Άγιος Ιωάννης, Κοβιού, Καλόγρια, Σπαθιές κι Ελιά.

Πηγαίνοντας προς το Νέο Μαρμαρά, θα βρείτε τις παραλίες Τριπόταμος και Παράδεισος, η οποία δικαιώνει απόλυτα το όνομά της. Στο Νέο Μαρμαρά υπάρχουν θαυμάσιες παραλίες με δέντρα, δίπλα σε beach bar κι εστιατόρια. Στη νοτιοδυτική πλευρά βρίσκονται οι γνωστές παραλίες Διαπόρτι, Αζάπικο και η μεγάλη αμμουδιά της Τορώνης. Στο Πόρτο Κουφό, μπορείτε να κολυμπήσετε σ' έναν ορμίσκο προστατευμένο από τους ανέμους.

Στη νοτιοανατολική ακτή θα συναντήσετε τη μαγευτική παραλία του χωριού Καλαμίτσι, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια σειρά από μικρές αμμώδεις παραλίες με γαλανά νερά. Βόρεια του Καλαμιτσίου είναι ο κόλπος της Συκιάς, όπου θα βρείτε τις παραλίες Κριαρίτσι, Κλιματαριά, Λιναράκι και Αγρίδα. Οι παραλίες της Σάρτης, του Πλατανιτσίου και της Αχλάδας θεωρούνται από τις καλύτερες της Σιθωνίας, με ψιλή άμμο, πεύκα, εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ και beach bar . Η φημισμένη παραλία Καβουρότρυπες είναι μοναδική, με βραχώδεις σχηματισμούς και γαλαζο-πράσινη θάλασσα. Η όμορφη παραλία του Αρμενιστή περιβάλλεται από έναν καταπράσινο δάσος.

Στη βορειοανατολική ακτή της Σιθωνίας υπάρχουν θαυμάσιες παραλίες, όπως του Ζωγράφου, της Λακάρα και του Καρυδίου. Στον οικισμό της Βουρβουρού θα βρείτε καταπράσινες παραλίες με καθαρά νερά και κολπίσκους που μοιάζουν με πισίνες.