Κεφαλονιά
  Greek Language
 
   
 

Κεφαλονιά Διακοπές - Ταξιδιωτικές Πληροφορίες, Αξιοθέατα, Χωριά, Παραλίες, Διαμονή στην Κεφαλονιά

 
   
  Πληροφορίες για τη Κεφαλονιά  
   
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος του Ιονίου και θεωρείται ένα ιδανικό θέρετρο όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη φύση και να απολαύσετε τη φυσική ζωή. Αινιγματικά σπήλαια, επιβλητικές καταβόθρες, βράχοι σαν έργα γλυπτικής, καταπράσινα δάση και χρυσαφένιες παραλίες, συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα που είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσει.

Το Αργοστόλι, το οποίο είναι η πρωτεύουσα του νησιού, είναι μια όμορφη πόλη που είχε καταστραφεί από σεισμούς και χτίστηκε και πάλι από την αρχή. Οι μεγάλες πλατείες, τα εντυπωσιακά κτίρια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η μοναδική νοοτροπία των κατοίκων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Κεφαλονίτικης πρωτεύουσας.

Περιπλανώμενοι στην Κεφαλονιά θα συναντήσετε αναρίθμητους οικισμούς μοναδικής φυσικής ομορφιάς, εξαιρετική παραδοσιακή γραφικότητα και φιλόξενη νησιώτικη νοοτροπία, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλους τους οικισμούς του νησιού. Ο Ασος, μια από τις πιο γραφικές περιοχές του νησιού, το Ληξούρι, η διάσημη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, τα Λουρδάτα, ένα γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο, ο Πόρος, ένα τουριστικό χωριό και κεντρικό λιμάνι, η Σάμη, το μεγαλύτερο και πιο διάσημο λιμάνι του νησιού, και πάνω από όλα το Φισκάρδο, ένας παραδοσιακός οικισμός ξεχωριστής ομορφιάς που θεωρείται το πιο πολυσύχναστο θέρετρο της Κεφαλονιάς. Ακόμη, η Αγία Ευφημία, τα Βλαχάτα, η Σκάλα και τα Σβορωνάτα αξίζουν επίσης να τα επισκεφθείτε.

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Κεφαλονιά από το λιμάνι της Πάτρας καθώς και από το λιμάνι της Κυλλήνης με πλοίο, ενώ από την Αθήνα μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε με αεροπλάνο. Από την Κεφαλονιά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ιθάκη, τη Λευκάδα, τον αστακό και τη Ζάκυνθο.
 
 
 
 
     
     
   
   
 
 
 
 
 
© United on line S.A.
Επικοινωνία: